Deduceri fiscale în Germania 💸În Germania sunt disponibile numeroase facilități și adăugiri care cresc suma de impozit recuperabilă. Mai jos se află o listă a celor mai populare facilități fiscale, pe care merită să le luați în considerare în declarația anuală de impozit în Germania.

➡️ Duplicarea gospodăriei

Pot beneficia de această facilitate contribuabilii care mențin simultan două gospodării: unul în Polonia și unul în Germania. Pentru a putea adăuga această facilitate în declarația de impozit, trebuie să documentați suportarea acestor costuri duble de trai. Pentru a confirma cele două gospodării, contribuabilul trebuie să prezinte: adresa exactă a locuinței din Germania, contractul de închiriere, confirmarea plăților pentru chirie și facturile pentru apă, energie electrică sau gaz. Este important de știut că în cadrul gospodăriei duble se pot deduce costurile de curățenie a scării, a pivniței, taxa radio-TV, telefonul și radio-ul. Dacă în timpul anului fiscal s-a efectuat o renovare în una dintre gospodării, aceste costuri pot fi de asemenea incluse în facilitate. Trebuie însă să rețineți că fiecare cheltuială trebuie să fie documentată!!!

➡️ Donația

Această facilitate se acordă contribuabilului care, în timp ce lucrează în Germania, întreține familia în Polonia. Aceasta se referă la sprijinul financiar pentru cei apropiați: soț/soție, copii sau părinți. Fiecare donație trebuie să fie documentată prin copii ale extraselor de cont.

IMPORTANT!🚨 Persoanele întreținute nu pot câștiga mai mult de 624€ într-un an fiscal dat.

➡️ Facilitatea pentru copii

Kinderfreibetrag se acordă contribuabilului care lucrează într-una din clasele de impozitare 1,2,3 sau 4 și are în întreținere copii minori sau cei care învață până la vârsta de 25 de ani. Administrația Fiscală va lua în considerare facilitatea în declarația de impozit, dar numai dacă venitul din Germania este de cel puțin 34.000 de euro în cazul unei declarații individuale. În cazul declarației comune, acest prag este de 64.000 de euro.

IMPORTANT!🚨 Facilitatea pentru copii nu se cumulează cu alocația Kindergeld.

➡️ Cheltuielile cu achiziționarea de îmbrăcăminte de lucru

Dacă exercitarea activității în Germania a implicat achiziționarea de îmbrăcăminte de lucru, puteți include această achiziție în declarația de impozit. Ca în orice alt caz, trebuie să documentați acest lucru cu un bon fiscal.

➡️ Cheltuielile medicale

Dacă în timpul șederii în Germania ați stat în spital, ați fost bolnav sau ați cumpărat echipament medical necesar pentru îmbunătățirea stării de sănătate, pe baza facturilor și documentației medicale, puteți deduce aceste costuri.

➡️ Achiziția de echipamente și mobilier necesare pentru muncă

Puteți beneficia de facilitate pentru costurile suportate pentru echipamente și mobilier necesare pentru desfășurarea activității, dacă puteți dovedi că aceste bunuri au fost efectiv utilizate în scopuri profesionale.

➡️ Cheltuielile de înmormântare

Dacă ați avut un eveniment neplăcut legat de organizarea unei înmormântări în Germania, puteți deduce și aceste sume în timpul declarației. Acest lucru se face cu prezentarea documentelor care confirmă cheltuielile suportate.

Așa cum se poate observa, există multe posibilități de a obține facilități fiscale în Germania. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest subiect, nu știți unde să mergeți pentru a obține informațiile necesare, venim în ajutorul dumneavoastră. Colaborăm cu o companie competentă care se ocupă profesional de declararea impozitului în Germania.

ATENȚIE‼️🚨 La introducerea codului LUKSMANN, puteți beneficia de o reducere de 10% la serviciile noastre.

Contact:

ALL TAX Return Tax

podatek@alltax.pl

📞 505 148 600