facebook icon

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

Luksmann Human Resources este o agentie de recrutare ce se ocupa cu recrutarea de soferi.Avem filiale in asa tari ca: Germania,Marea Britanie, Rominia, Ucraina, Polonia. Propunem servicii profesionale de recrutare a lucratorilor.

In momentul actual multi soferi din Rominia categoria CE se decid sa plece in Germania sa lucreze. Decizia angajarii peste hotare este in multe cazuri  dificila,o piedica fiind aspectul financiar,contractul de munca cu toate asigurarile sociale si salariul fix in contractul de munca.

In continuare va raspundem la cele mai frecvente intrebari.

Ce sunt serviciile gratuite pentru soferi?

Luksmann colaboreaza cu firmele din Germania, ceea ce inseamna ca noi doar recrutam candidatii. Candidatii sunt angajati direct in firmele din Germania,si incheie un contract german de munca.Serviciul de recrutare  este gratuit pentru candidati.Nu luam comision sau bani. Este un ajutor gratuit  in traducerea documentelor,alegerea ofertei,si contactele cu firma din Germania.

Avantajele de a lucra dupa un contract german? 

In Germania se ofera diferite bunuri sociale in contractul de munca (ex Kindergeld). Dar cel mai mare plus este ca angajatorii ofera  salarii mari cu toate premiile si bunurile sociale in contractul de munca (ex concediile pe motiv de boala) si diurna. Firmele germane detin un bagaj bogat de auto,si indeplinesc obligatiunile legate de graficul si sistemul de lucru al soferului, ceea ce inseamna ca lucrul in Germania este atractiv pentru soferi.

Se poate de angajat in Germania fara posedarea limbii germane?

Multi angajatori germani cer limba germana,insa noi avem oferte ,in care limba germana nu este necesara.Dispetcherii inteleg si limba engleza.De aceea este important de accentuat ca persoanele care nu stiu limba germana pot comunica si in limba engleza ceea ce ridica sansele spre angajare.

Cit se poate de cistigat in contractul german de munca?

Salariul actual pentru soferii categoria CE depinde nu numai de calificarea soferului(experienta,disponibilitatea,si posedarea limbilor) si deasemenea  de localizarea firmei angajatoare. Salariul netto depinde de cerintele enumerate mai sus intr-un final salariul netto constituie de la 1700 pin la 2600 euro.

Cum decurge procesul recrutarii in cadrul firmei Luksmann?

Dupa transmiterea a unui CV de catre candidat la adresa de email a firmei Luksmann noi contactam prin telefon sau email  persoana interesata ca sa-i prezentam ofertele noastre. Dupa care daca candidatul este interesat si decis sa lucreze in Germania, noi pregatim documentele necesare si le trimitem  in Germania. Dupa acceptarea  de catre angajator informam persoana despre contractul de munca in Germania. Locul de munca va fi deja rezervat si angajatorul il va angaja pe candidat.Candidatul nostru v-a primi toata informatia concreta legata de firma angajatoare,sistemul de lucru,salariu,contactele angajatorului si adresa firmei. Candidatul decis sa plece va primi tot ajutorul firmei angajatoare legat de formalitatile indeplinirii documentelor pe teritoriul Germaniei.Soferul va avea contactele telefonice cu operatorul nostru in limba romina. In cazul oricarei probleme aparute in timpul lucrului soferul poate sa ne contacteze.

Conditiile si cerintele ofertei prezentate de noi sunt respectate in totalitate de catre angajatorul german?

Toate ofertele noastre sunt veridice si verificate. Colaboram doar cu firme serioase.Angajatorul german indeplineste  in totalitate obligatiunile si punctele prezentate in oferta.Cu firmele din Germania colaboram de multi ani,opiniile pozitive ale soferilor care deja lucreaza in Germania ne ajuta sa crestem si sa ne dezvoltam.Oferta de lucru prezentata prin telefon de catre consultantii nostri este respectata in totalitate si in Germania.

Este asigurata  cazarea de catre angajatorul german?

Cazarea depinde de oferta de lucru in cele mai multe cazuri cazarea este asigurata de catre angajator, in cazul in care cazarea nu este asigurata de angajator. Firma din Germania va ajuta cu gasirea cazarii. In timpul traseului soferul poate dormi in camion care este dotat cu toate cele necesare:cabine moderne pentru dormit,cu frigider,navigatie,climatizare,si in mare parte camioanele  au cutia de viteze automata. Avem oferte unde angajatorul asigura cazarea soferului gratuit. La fel propunem si asa fel de oferte candidatilor nostri.

Dupa ce sistem poate lucra soferul in firmele din Germania?

Exista posibilitate de alegere a graficului de lucru practic in fiecare firma.In general recomandam soferilor urmatorul grafic 2-3 luni de lucru apoi o saptamina sau doua liber.Pentru persoanele care au familie in Rominia si doresc un grafic mai flexibil oferim o luna de lucru apoi o saptamina liber.Fiecare angajator german este flexibil si este dispus spre negociere in ceea ce priveste graficul de lucru.Fiecare oferta are graficul sau de lucru,recruterul nostra de la firma Luksmann va poate ajuta sa alegeti un grafic la dorinta.

Ajuta firma Luksmann in ceea ce priveste plecarea candidatului catre angajator?

Deci noi suntem o companie de recrutare,oferim detalii si consultam despre ofertele actuale de munca,pregatim documentele si oferim toate informatia concreta despre angajator. Costurile ce tin de plecare catre firma angajatoare  candidatul le suporta personal. Obligatiunea noastra este sa ne asiguram ca candidatul a ajuns in termenul stabilit in Germania si sa intilnit cu angajatorul pentru a incheia un contract de munca.

Cum ajungeti la firma in care ve-ti fi angajat?

Planuirea drumului este importanta pentru candidat.In mare parte depinde de localizarea firmei angajatoare.In Germania candidatul poate ajunge cu automobilul personal ceea ce constituie aproximativ 20 de ore de drum.Cu autobusul sau cu avionul. Spre exemplu  din Munchen spre Berlin costul unui bilet ar fi in jurul de 60 de euro.La destinatia firmei candidatul poate ajunge sau cu autobusul sau cu trenul din Germania.In Germania sunt numeroase firme de transport care au trasee prin regiunile oraselor costurile variaza in dependenta de distanta si data rezervarii biletului aproximativ 80 de euro.

Plecarea peste hotare la munca de sine statator sau prin agentie?

Firmele de logistica din Germania pentru a gasi candidati soferi cel mai des apeleaza la agentiile de recrutare.Agentiile dispun de recruteri profesionali care in primul rind sunt interesati de candidatii care au experienta si poseda limba necesara pentru lucru. Oferta propusa candidatului de catre recruterul nostru se alege in dependenta de experienta si limba pe care o poseda candidatul.Toate firmele cu care colaboram sunt firme serioase,au experienta de multi ani in transport dispun de obaza sociala moderna,si de auto moderne.

De aceea firma noastra  se ocupa de toate formalitatile legate de gasirea,si organizarea plecarii candidatului catre angajator.Ne staruim sa alegem cele mai bune si valabile oferte de munca de pe piata muncii din Germania.Noi nu luam comision pentru serviciile noastre.Tot ajutorul  pe care-l oferim candidatului este gratuit nu percepem bani pentru asta.

Cum puteti obtine o oferta de munca in Germania?

Ne puteti telefona la numarul de telefon: +40 31 630 2 360 sau +48 519 713 519.

Sau puteti trimite un CV la adresa de email:hr@luksmann.ro.Toate ofertele noastre le puteti vedea pe pagina noastra: www.luksmann.ro La fel puteti vedea ofertele noastre pe pagina noastra de Facebook:  http://facebook.com/luksmann.ro