facebook icon

 

Pot pierde permisul de conducere dacă blochez accesul ambulanței?

 

Șoferul blochează accesul ambulanței cu camionul

Amendă și reținerea permisului de conducere

Statul a calculat amenda pentru șoferii de camion care blochează ambulanțele pe A7 – amenda se ridică la 240 € , pe lângă asta se reține și permisul de conducere pentru o săptămână

17.01.2019

Judecătoria regională din orașul Hann. Münden  ( Saxonia de Jos) a dat unui șofer de camion o amendă de 240 € și i-a reținut permisul de conducere pentru o luna. Bărbatul, stând în trafic (ștau) pe banda din stânga a îngreunat trecerea ambulanței din cadrul autostrăzii. Cum au trecut pe site-ul lor, ziarul „Hessische/Niedersächsische Allgemeine (HNA)“, funcționarii puteau să-și continuie drumul, doar pentru că erau cu mașina.

Potrivit raportului HNA , doi polițiști chemați de martori, au menționat în instanță că ambulanța nu ar fii putut trece printre, din cauza mărimii.

Șoferul camionului a obiectat

S-a demonstrat că inculpatul, nu a fost singurul care nu s-a conformat regulilor autostrăzii.

În timpul cercetărilor, poliția a fotografiat și alte camioane , ce au dus la amendarea mai multor șoferi.

Din cauza obiecției șoferului , procesul s-a mutat la judecătoria regională. Potrivit lui, a virat în stânga, deoarece , pe partea dreaptă era toată banda blocată.

Însă datele de pe tachograf precum și imaginile poliției au arătat altceva.

Ce trebuie să știi despre coridorul de urgență?

  • Culoarul de urgență trebuie să fie format în timpul mișcării lente a automobilelor, nu în ultima clipă, după ajungerea ambulanței în acel loc. (paragraful 11 Art. 2 codexul drumurilor)
  • Mașinile ce se află pe banda din stânga , merg tot timpul în stânga , iar cele de pe banda din dreapta, se vor îndrepta înspre partea din dreapta – nu contează câte benzi sunt.
  • Banda de urgență trebuie să fie liberă pentru mașinile avariate, altfel poate fii folosit doar pentru chemarea poliției.
  • Acest lucru se aplică și camioanelor.Fundația Björn Steiger cere ca automobilele mari (camiioanele) să mergă direct pe banda din dreapta dacă observă că se formează cozi sau blocaje.

Sursa: www. Eurotransport.de