facebook icon

Calendar blending into clock face.

 

Orele suplimentare în codexul german al muncii

Ce sunt defapt orele suplimentare?

 

Orele suplimentare sunt timpul în care angajatul lucrează în afara orelor stabilite , regulare de muncă ale firmei în care este angajat. În conformitate cu codexul muncii , orele suplimentare nu pot să se desfășoare fără un motiv. Depinde deasemenea de menționarea exactă a orelor suplimentare în contractul de muncă , într-un act adițional sau într-un alt contract. Asta înseamnă că, dacă orele suplimentare sunt legal stabilite în contractul de muncă , muncitorii sunt obligați să le respecte. Dacî orele suplimentare nu sunt menționate în contract, angajatul nu este obligat să muncească în plus deloc. Sunt totuși excepții când se ivesc situații speciale, pentru care angajatorul nu a fost pregătit. De exemplu , o mare parte din angajați s-au înbolnăvit în același timp. În acest caz, angajatorul are dreptul să efectueze ore suplimentare .

Reglarea orelor suplimentare în conformitate cu legea programului de lucru

Legea programului de lucru este locul unde sunt trecute printre altele și paragrafe legate de prele suplimentare. Muncitorilor nu le este permis să lucreze mai mult de 8 ore într-o zi . Prelungirea orelor de muncă la 10 ore, este posibilă dacă în decursul următoarelor 6 luni va fii posibilă folosirea orelor suplimentare ca zile libere.  – Angajatul poate lucra in acest caz in orele suplimentare (§ 3 Lefea programului de lucru – ArbZG). Pauzele nu se consideră ca ore de lucru . Deasemenea, daca angajatul nu a stabilit alta metodă de lucru cu angajatorul, de la început, atunci angajatorul are dreptul să îl cheme pe angajat la lucru și sâmbăta, această zi, fiind considerată zi normală de lucru. Duminicile îi sărbătorile, sunt în cea mai mare parte, libere.

Ce se întîmplă cu orele suplimentare la lucru cu jumătate de normă?

Aici situația din nou depinde de ceea ce este stabilit în contractul de muncă . Pe lângă asta, orele suplimentare pot fii efectuate deasemenea în situațiile excepționale. În conformitate cu legea muncii , sistemul orelor suplimentare trebuie să fie proporțional. Lucrul cu jumătate de normă trebuie deasemenea să respecte regulamentul cu referire la orele suplimentare . Dacă muncitorul angajat cu contract care implică lucrul cu jumătate de normă , lucrează regular mai multe ore decât are trecut în contractul de muncă, poate să rezulte schimbarea la angajarea cu normă întreagă , chiar dacă inițial a fost stabilit altceva.

Ce este banca orelor suplimentare?

Contul timpului de lucru funcționează ca și un cont bancar normal: În loc de bani, se pot strânge orele de lucru suplimentare, care se pot folosi apoi ca zile libere, sau în cazul în care angajatului îi lipsesc din orele normale , se pot suplimenta. De obicei, angajatorii nu folosesc această metodă, dar este posibilă.

Legea cu privire la orele suplimentare în Germania – orele suplimentare trebuie să fie plătite?

Nu sunt prevederi legale cum că orele suplimentare trebuie plătite sau cu câți bani trebuie plătite. De obicei există prevederi trecute în contractul de muncă .

Dar chiar dacă nu este nimic trecut în contract despre recompensarea orelor suplimentare , prevederile legislative germane , prevăd că trebuie cu siguranță plătite.

 

Ce se întâmplă cu orele suplimentare în momentul întreruperii contractului?

În cazul întreruperii contractului de muncă, de obicei angajatul folosește orele suplimentare ca zile de concediu. Des, aceste lucruri se stabilesc între angajat și angajator și se ajunge la un comun acord. Muncitorul care semnează preavizul de încheiere a contractului, renunță la toate pretențiile legate de orele suplimentare.

Dacă viitorul angajat nu este sigur de detaliile trecute în contract cu legătură la orele suplimentare, poate să ia legătura cu un avocat cu experiență pentru a explica detaliat toate informațiile și a împiedica semnarea contractelor ce nu oferă beneficii angajatului.

Sursa:

www.arbeitsrechte.de

bmas. de