facebook icon

Contractul pe termen deternimat

În timpul întemeierii unui contract la o nouă firma, perioada de lucru, nu trebuie neapărat să fie pe termen nedeterminat. Deasemenea contractele de muncă pe termen determiat , de obicei regulează unele paragrafe de lege, care au ca țel începerea discriminării în general, în cazul angajaților. Ele sunt scrise printre altele în  legea lucrului cu jumătate de normă și a contractului pe termen determinat. (în germană:  Teilzeit- und Befristungsgesetz -Tzbgf).

  • Contractul pe termen determinat trebuie să fie în scris !

Dacă angajatorul dorește să încheie contract pe termen determinat , nu este posibil fără forma scrisă ( conform legii lucrului cu jumătate de normă și a contractului pe termen determinat). Numai în acea formă este obligatorie incheierea contractului pe termen determinat ! Trebuie semnat de către ambele părți ca și forma scrisă a contractului de muncă.

„Pentru ca perioada de lucru stabilită între angajator și angajat sa fie valabilă, ea trebuie să fie trecută în forma scrisă a contractului „ §14 (4) TzBfG

Dacă contractul pe termen nedeterminat este încheiat oral (fără forma scrisă) , nu are nicio valoare . Dacă angajatul începe lucrul înaintea semnării contractului pe termen determinat, se consideră, că a fost încheiat contract pe termen nedeterminat (BAG Az. 7 AZR 198/04).

  • Când este acceptată încheierea contractului pe termen determinat?

Legea lucrului cu jumătate de normă și a contractului pe termen determinat, prevede 2 posibilități în paragraful 14, în care sunt admise 2 forme:

  1. Contract pe termen determinat cu justificare.
  2. Contract pe termen determinat fără justificare.

 

Contractul pe termen determinat cu justificare

Contractul de muncă poate fii limitat temporar conform § 14 Abs. 1 TzBfG, dacă există de dinainte un motiv important. Exemple de motive:

– Angajatorul dorește să testeze noul angajat

– Caracterul lucrului permite limitarea

– Are loc termenul testării muncitorului

-La cererea angajatului

– Angajatul primește salariul din sursele bugetare alocate pentru angajarea pe termen determinat conform dreptului bugetar sau termenul selectat este conform acceptului judecătoriei.

Contract pe termen determinat fără justificare

Contractul de muncă poate fii determinat până la 2 ani , dacă nu există un motiv stabilit de dinainte.

Alte cerințe sunt în cazul muncitorilor la firmele mai noi de 4 ani . Dacă firma nu  este mai veche de 4 ani, Contractul de muncă poate rămâne determinat până În momentul în care se împlinesc 4 ani. În acest timp, este acceptată chiar prelungirea contractului de mai multe ori.

Se poate primii credit în cazul n care angajatul are contract pe termen determinat?

Contractul pe termen determinat le dă angajaților multe motive de îngrijorare. De obicei nu e clar dacă acel contract o să se prelungească sau o să se schimbe cu unul pe termen nedeterminat. Băncile nu sunt foarte doritoare de a acorda împrumuturi in cazul catorva lucruri nesigure legate de acest tip de contract.

De obicei , multe instituții nu au probleme de a oferii credite , dacă este vorba de împrumuturi mici. Sumele mai mici, sunt de obicei achitate înaintea terminării contractului , iar riscul băncii e minim. Este însă mai dificil în cazul creditelor cu sume mai mari. Aici băncile deseori nu acordă credite. De regulă, cu cât sunt mai mari veniturile lunare ale angajatului, cu atât băncile sunt mai „deschise„ la acordarea creditelor.

Sursa:

www.arbeitsvertrag.org

www.arbeitsrechte.de